زمان پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر کاملا به زمان بررسی بستگی دارد. هرچه روند بررسی طولانیتر باشد، زمان انتظار برای مقاله بیشتر میشود. اما اگر نتیجه بررسی سریعتر مشخص شود، مقاله در اسرع وقت پذیرفته میشود. نتیجه کاملاً به زمان بررسی بستگی دارد. پذیرش تضمینی مقاله نیز کاملاً به کیفیت مجله بستگی دارد. برخی از مجلات مقاله را به صورت تضمینی میپذیرند، اما برخی دیگر نمیپذیرند و همه چیز به نظر داوران بستگی دارد. برخی از مجلات با ضریب تاثیر بالا به هیچ وجه مقالات را به صورت تضمینی نمیپذیرند. اما برخی مجلات دیگر به صورت کاملا تضمینی قبول میکنند. برای اینکه فرآیند بررسی هر چه سریعتر انجام شود و نتیجه پذیرش مشخص شود، لازم است تغییراتی در ساختار مجلات ایجاد شود تا بیشتر مورد توجه داوران قرار گیرد و سریعتر پذیرفته شود. به همین منظور متخصصان مجرب در تیم موسسه انتشارات آریا آماده ثبت سفارش چاپ مقاله شما در مجلات معتبر میباشند.
یکی از معیارهای طبقه بندی مجلات نوع دسترسی آنها است که به دو دسته اوپن اکسس یا دسترسی باز و کلوز اکسس یا دسترسی بسته تقسیم میشوند.
مجلات دسترسی بسته
مجلات Close Access در واقع آن دسته از مجلاتی هستند که امکان دسترسی رایگان به مقالات خود را ندارند، در نتیجه خوانندگان یا کتابخانه ها برای دسترسی به مقالات این مجلات باید هزینه اشتراک پرداخت کنند. همچنین در این مجلات قرارداد کپی رایت بین نویسندگان مقاله و مجله امضا میشود و مجله حق اشتراک و تکثیر محتوای مقاله را بر عهده میگیرد. به طور کلی میتوان گفت که مجلات دسترسی نزدیک، مجلات پولی هستند.
مجلات دسترسی باز
مجلات Open Access مجلاتی هستند که امکان دسترسی آنلاین به مقالات خود را بدون پرداخت هزینه فراهم میکنند و خوانندگان میتوانند به راحتی مقاله مورد نظر خود را از سایت دانلود کنند. در این مجلات معمولاً هزینه چاپ و چاپ مقاله از نویسندگان گرفته میشود تا خوانندگان بدون پرداخت هزینه به محتوای مقاله دسترسی داشته باشند. یعنی بر خلاف مجلات دسترسی نزدیک، این بار نویسندگان باید پولی بپردازند تا مقاله خود را در اختیار خوانندگان قرار دهند و این مجلات برای خوانندگان رایگان است.
هدف این دسته از مقالات، ترویج دانش درباره یک موضوع ویژه علمی است. برای نوشتن مقاله علمی ترویجی لزوما نباید به سراغ مطرح کردن نکاتی جدید رفت. بلکه امکان استفاده از نتایج و بررسیهای مقالات دیگر در قالبی منسجم هم وجود دارد. در حقیقت، این دسته از مقالات، کمکی به مخاطبان هستند تا درباره موضوعات علمی که قبلا مطرح شدهاند به منابعی به صورت یکجا برسند.
مقالات علمی پژوهشی که در میان مقالات داخلی از بالاترین ارزش و امتیاز برخوردارند باید به ارائه پژوهش و عنوان نو و تازه بپردازند. یعنی اگر قرار است مقالهای از این نوع بنویسید باید موضوعتان تازه باشد و کسی قبلا به آن نپرداخته باشد. همانطور که از نام این نوع از مقالات هم برمیآید، نقش و وظیفه آنها، ارائه نتایج پژوهش و ابداعی است که از سوی نویسنده صورت گرفته است.
مقالات علمی تخصصی درباره حوزههای تخصصی هستند. معمولا مقالات این دستهبندی وابسته به نهادها و سازمانهای خاص هستند و نگارنده یک مقاله در حوزهای تخصصی، نتیجه کار و اثرش را برای سازمانها و نهادهای ویژه که با موضوعش در ارتباط هستند، ارسال میکند.
مجلات آی اس آی (ISI)
ای اس ای یا همان موسسه ی اطلاعات علمی، مرکزی است که مهمترین مجلات علمی دنیا را پوشش میدهد و خود دارای سطح مختلفی از مجلات است. تعداد مجلات این پایگاه علمی ثابت نیست. چون ممکن است مجلات جدیدی به آن اضافه شده و یا مجلاتی نیز از این پایگاه خارج شوند. هر اندازه کیفیت مقاله ای بالا باشد شانس پذیرش و چاپ آن در مجلات معتبر و قوی بیشتر است. از بالاترین سطح مجلات ISI می توان به مجلات دارای ضریب تاثیر ایمپکت فکتور یا همان مجلات جی سی آر (JCR) اشاره داشت. معمولا بیشتر افراد به دلیل امتیاز بالای در این مجلات به دنبال چاپ مقالات خود در مجلات جی سی آر هستند.
مجلات اسکوپوس (SCOPUS)
اسکوپوس یکی از مشهورترین و محبوب ترین پایگاه مجلات و کتب است که بسیاری از دانشگاه های معتبر آن را به عنوان علمی ترین مرجع استنادی به رسمیت میشناسند. این پایگاه برای بسیاری از مجامع علمی به عنوان معیار رتبه بندی دانشگاه ها و میزان تولیدات علمی کشورها به شمار میرود. مجلات اسکوپوس (Scopus) بر اساس میزان Q رتبه بندی میشود. نمره Q برای نشان دادن درجه یا رتبه مجله به شمار میرود که بین کیو یک تا کیو 4 متغیر است.
مجلات پابمد (PUBMED)
مجلات پابمد یکی از مهمترین ابزار ها برای جستجوی منابع حوزه ی علوم پزشکی در سطح اینترنت است که توسط مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی واقع در کتابخانه ی ملی پزشکی آمریکا تهیه شده است. پایگاه های پابمد و مدلاین یکی از مهمترین پایگاه ها برای اطلاعات پژوهشی و تحقیقات رشته های پزشکی و زیست شناسی به شمار میروند. این پایگاه ها بصورت کاملا رایگان برای تمامی محققین گروه پزشکی و علوم پایه پزشکی در دسترس است.
مجلات آی اس سی (ISC)
ای اس سی از مجلات جهان اسلام هستند. این مجموعه در ایران واقع شده و هدف آن، ارتقای دانش در سطح بینالمللی برای دانشمندان و محققان مسلمان است. ISC از سوی مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری شیراز راهاندازی شده است. در این پایگاه، مجلات علمی کشورهای مسلمان به دقت مورد بررسی قرار میگیرند و یکی از مهمترین هدف های ISC ترویج همکاری میان دانشمندان اسلامی و مراکز علمی و ارائه ابزار و ساز و کارهای مورد نیاز است.
با ما تماس بگیرید
مشاوره رایگان
با چندین شعبه همکاری در سطح کشور
شعبات ما:
تهران: میدان انقلاب، جنب بانک صادرات، ساختمان بهمن( اپلای)
اردبیل: ما بین مبارزان و رفاه- خیابان سردار سلیمانی، ساختمان اداری ایلیا ( خدمات پژوهشی)
کرج: طالقانی شمالی،، بلوار ماهان، پلاک ۹( واحد حقوقی)
021-47629167
09357864425
09193503720