menusearch
aryaaccept.com

پرسش های متداول

چگونه و به چه شکل پایان نامه نویسیم؟

پیشنهاد ما به شما این است که ابتدا این مقاله را مطالعه نمایید سپس در صورت به وجود آمدن سوال، می‌توانید با تماس به مشاوران ما یا با فرستادن پیام از طریق واتساپ  راهنمایی های ما را دریافت نمایید. این نکته را باید در نظر داشته باشید که در صورتی مقاله شما موردتأیید قرار می‌گیرد که پایان نامه شما عزیزان از نظر موضوع و محتوا تکراری نباشد در غیر این صورت مقاله رد می‌گردد و دانشجو ملزم است دوباره اینکار را انجام نماید پس توجه نماید که تهیه و نگارش پایان نامه و رساله با عنوان و محتوای جدید بسیار مهم و ضروری است.

 

راهنمای کامل نگارش پایان نامه

نگارش پایان نامه مرحله بسیار مهم و حساسی در روند تحصیلی دانشجویان است که باید با دقت و مهارت فراوان نگارش شود.

این پایان نامه از سه بخش تشکیل شده است که در ادامه به توضیح هر قسمت می‌پردازیم:

بخش اول: انتخاب موضوع
بخش دوم: نوشتن یک پیشنهاد
بخش سوم: نگارش پایان نامه

در قسمت اول که انتخاب موضوع است ابتدا دانشجو با توجه به رشته تحصیلی و گرایش تحصیلی رشته انتخابی را مشخص می‌کند و در آن رشته عناوین مفصلی به دانشجو داده می‌شود که یکی از آنها مورد تایید دانشجو است و ناظر پس از ثبت موضوع در سامانه ایراندوک، مرحله اول برای اطمینان از منحصر به فرد بودن موضوع تکمیل شده و موضوع برای نگارش پروپوزال به کارشناس مربوطه ارسال می‌شود.

در قسمت دوم پس از تایید موضوع، نوشتن پروپوزال طبق قوانین دانشگاه مربوطه آغاز می‌شود. پروپوزال یکی از مهمترین قسمت های پایان نامه است که شامل عنوان و توضیح آن، مقدمه، بیان مسئله، سؤالات تحقیق، اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف تحقیق، فرضیه های تحقیق و ... است. با دقت انجام شد

در قسمت سوم که هسته اصلی است، نگارش فصول پایان نامه آغاز می‌شود.

در فصل اول پایان نامه به معرفی و تبیین موضوع، اهداف تحقیق و همچنین در پایان فصل اول به توضیح آن می‌پردازیم. در مورد نحوه نگارش ادامه پایان نامه در فصول بعدی توضیحاتی داده شده است.

در فصل دوم پایان نامه به بررسی ادبیات و موضوعات مرتبط با تحقیق پرداخته شده و به تحلیل و بررسی نتایج و نقدها و انتقادات موجود در رابطه با تحقیق نیز اشاره شده است.

در فصل سوم که پیشینه تحقیق نامیده می‌شود به بررسی ادبیات قبلی مرتبط با موضوع مصوب می‌پردازد. همچنین روش تحقیق در این فصل مشخص می‌شود که آیا روش، پرسشنامه ای است یا کیفی و نرم افزاری.

در فصل سوم به تفسیر داده ها نیز اشاره شده است.

در فصل چهارم که مهمترین و اساسی ترین قسمت یک پایان نامه است.

در فصل چهارم پایان نامه به بررسی دقیق و تحلیل کامل داده های جمع آوری شده و تفسیر آنها اشاره شده و مفاهیم و نظریه های مورد استفاده در تحقیق نوشته شده است.

در فصل پایانی پایان نامه نتیجه گیری نهایی و مقایسه نتایج تحقیق با مطالعات قبلی آورده شده است.

چگونه مقاله علمی پژوهشی و isi بنویسیم؟
نگارش مقاله

اگرچه آزمایش های علمی به زمان و تلاش زیادی نیاز دارند، اما برای جامعه علمی مفید هستند زیرا نتایج آنها با دیگران به اشتراک گذاشته می‌شود. مقاله پژوهشی راهی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و اطلاع دیگران از نتایج تحقیق است. مقاله روشی برای بیان جزئیات داده هایی است که از طریق تحقیقات علمی جمع آوری شده است.

 

چگونه مقاله بنویسیم؟ راهنمای نوشتن مقاله در ۷ مرحله

نوشتن مقاله برای برخی از دانشجویان کاری سخت و گاهی ترسناک به نظر می‌رسد چرا که یک پروژه­‌ی بزرگ است. دانشجو می­‌بایست برای تکمیل مقاله، چندین مرحله را طی کند و در نهایت بتواند مجموعه‌­ای از ایده­‌ها را در کنار هم قرار داده و یک نظریه جدید ارائه کند.

با تقسیم ­بندی این مراحل به راحتی می‌­توان آن­ ها را مدیریت کرده و مقاله­ نویسی را ساده­‌تر کرد. چه بخواهید یک مقاله علمی یا مقاله پژوهشی بنویسید و چه یک مقاله برای بورسیه یا حتی برای چاپ مقاله در مجلات بین المللی ، راحت ­ترین راه این است که اصول مقاله ­نویسی را بدانید و بر اساس آن کارتان را آغاز کنید. تقسیم کار مقاله نویسی به چند مرحله، کار شما را بسیار ساده خواهد کرد. برای اطلاع بیشتر افراد تازه‌کار و مبتدی یک ویدیو در این جا آورده شده است که در حال نگارش یک تحقیق، پایان‌نامه یا مقاله هستند. هدف اصلی این ویدیو کمک به شما در نگارش یک مقاله به‌صورت شفاف و قابل خواندن است.

چگونه مقاله بنویسیم

هدف اساسی گفتمان علمی فقط ارائه اطلاعات و افکار نیست بلکه ایجاد ارتباط واقعی است. بنابراین ویرایش نیتیو مقالات انگلیسی  مانند نوشتن متون علمی نه تنها یک علم بلکه یک هنر است. زبان می‌تواند آنچه شما می‌نویسید را محدود یا تقویت کند. بنابراین، نوشتن ساختاریافته سردرگمی را کمتر کرده و ارتباط روشنی را فراهم می‌کند. در این ارائه، شیدی اتیا توضیح می‌دهد که چگونه می‌توانید پاراگراف‌ها و جملات خود را سازمان‌دهی کنید و از عناوین و سرفصل‌های داخلی به‌درستی استفاده کنید

مقاله‌نویسی دارای اصول و آدابی است که اگر آنها را ندانید، در این مسیر موفقیتی کسب نخواهید کرد. مقالات انواع مختلفی دارند و با اهداف متنوعی نگارش می‌شوند. مقالات علمی که شیوه مخصوص به خود را دارند و برای نگارش و چاپ‌شان در ژورنال‌های علمی باید به اصول نوشتن مقاله کاملا آگاه باشید.البته مقالات مختلف با هر نیت و شکلی که نوشته می‌شوند و پلت‌فرم انتشارشان هر چه که باشد، دارای استخوان‌بندی مشابهی هستند. نوشتن مقاله‌های علمی اصول و قوانین زیادی وجود دارد. پس اجازه بدهید در این مقاله به طور مبسوط از مقالات مختلف و ساختار و نگارش آنها برایتان بگوییم. با ما همراه باشید.

ساختار و استخوان‌بندی کلی مقالات چیست؟

مقاله نوشته‌ای است که با اهداف مختلف در زمینه‌های گوناگون علمی، ادبی، سیاسی، اجتماعی و… نوشته و چاپ می‌شود. برای مثال، گاهی هدف این است که ایده و نظری تازه در زمینه‌های علمی و غیرعلمی مطرح شود، گاهی هدف اطلاع‌رسانی به گروه و جمعی خاص است. در بعضی مواقع هم این اطلاع‌رسانی حالتی عمومی‌تر و همگانی‌تر پیدا می‌کند.

همچنین، برخی مقالات با هدف تبلیغ یک ایده یا پدیده نوشته می‌شوند. لحن مقالات هم می‌تواند شکل‌های متنوعی داشته باشد. برای مثال، لحن برخی مقالات طوری است که خواننده را به پذیرش نظرات و حقایق متن متقاعد کند. گاهی‌اوقات هم لحن مقالات بی‌طرف و صرفا برای اطلاع‌رسانی است. البته این مقوله در حیطه مقالات علمی کمی متفاوت است. اجازه بدهید در ادامه به معرفی ساختار مقالات بپردازیم:

عنوان مقاله

هر مقاله‌ای نیازمند عنوانی است که معرف آن برای مخاطب باشد. این روزها که دیگر سایت نوشتن مقاله و نواع هوش مصنوعی گسترش زیادی دارد و برای جست وجوی هر چیزی، کاربران سریع به سمت اینترنت می‌روند، عنوان مقاله کمی با گذشته‌ها متفاوت‌تر هم شده است. به این صورت که انتخاب عنوان مقاله نه تنها باید پوشش‌دهنده محتوای آن هم باشد بلکه نیاز است طوری کلمات و جملات آن انتخاب شوند که در موتورهای جست‌وجوی اینترنتی هم به خوبی ظاهر شوند و در معرض دید مخاطب قرار گیرند.

انتخاب عنوان بسیار مهم است. کاربران هنگام جست‌وجو در اینترنت به دنبال کلمات کلیدی خاصی هستند، و عناوین باید طوری نوشته شوند که این کلمات را در بر داشته باشند تا به نتایج جست‌وجوی بیشتری برسند. همچنین، عناوین باید به‌طور دقیق و جذاب محتوای مقاله را معرفی کنند تا کاربر با دیدن آن، به خواندن متن اصلی ترغیب شود. در نظر داشته باشید که عنوان مقاله با محتوای آن همخوانی داشته باشد. اگر عنوان چیزی باشد که در بدنه مقاله از آن حرفی نزده شده باشد، مقاله به شدت بی‌اعتبار خواهد شد، خواننده را دل‌زده خواهد کرد و از ارزش آن کاسته می‌شود. پس یکی از اصول نوشتن مقاله را باید انتخاب عنوانی مناسب در نظر بگیرید.

چکیده یا خلاصه مقاله

چکیده یا خلاصه مقاله

یکی از مهم‌ترین‌ موضوعات در نوشتن مقاله چکیده یا خلاصه مقاله است، فرقی نمی‌کند که برای یک مجله آموزشی مطلب می‌نویسید یا خواهان نوشتن مقاله در دوره کارشناسی هستید. هر زمانی که می‌خواهید اصول نوشتن مقاله را رعایت کنید باید حواستان به چکیده آن هم باشد.

چکیده چیست؟ چکیده مقاله همان بخش مهمی است که به مخاطب اجازه تصمیم‌گیری درباره ادامه‌دادن خواندن یا نخواندن مقاله می‌دهد. در این قسمت از مقاله درباره متن پیش رو و نکات مهمی که از آنها صحبت شده، یاد می‌شود و اگر مخاطبی دلش نخواهد که خواندن را ادامه بدهد، از همین بخش می‌تواند مقاله را به حال خود رها کند. چکیده‌نویسی در نوشتن مقاله علمی و غیرعلمی مهم است و باید حضور داشته باشد. سعی کنید از کلمات کلیدی و ارزشمند خود در چکیده استفاده کنید

کلمات کلیدی

هر مقاله‌ای براساس تعدادی کلمه کلیدی نوشته می‌شود. یعنی اگر موضوع را بشکافیم و اصل کار را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که بنیان مقاله روی تعدادی کلمه ویژه ساخته می‌شوند. این کلمات، کلمات کلیدی هستند که در نوشتن مقاله علمی پژوهشی یا مقاله و هر مقاله دیگری کاربرد دارند. بنابراین در اصول نوشتن مقاله باید حواستان به کلمات کلیدی باشد. در واقع، کلمات کلیدی، همان مشکل و موضوعی هستندکه توسط مردم سرچ می‌شوند. اگر می‌خواهید مقاله را برای وب‌سایت خود بهینه کنید، توجه داشته باشید که گوگل با الگوریتم‌های خود به نیاز کاربران پی می‌برد. بنابراین، اگر کاربران بتوانند در وب‌سایت شما به پاسخ مشکلاتشان برسند، نرخ کلیک و در نتیجه حضور کاربران در سایت شما افزایش پیدا می‌کند. این امر به بهبود رتبه سایت شما در نتایج جست‌وجو کمک زیادی خواهد کرد.

مقدمه

مقدمه‌نویسی هم از مهم‌ترین اصول نوشتن مقاله است. در این بخش باید تمام فعالیت‌هایی که در طی یک تحقیق یا پژوهش انجام شده ذکر شود. مثلا اگر مقاله‌ای یا به طور کلی علمی می‌نویسید باید از پیشینه تحقیق، سوابق اموری که درباره آن صورت گرفته و شکل‌گیری ایده‌تان یاد کنید. مقدمه باعث می‌شود تا خوانندگان بتوانند با چشم‌اندازی از آنچه در ادامه به آنها ارائه می‌شوند به استقبال خواندن متن اصلی بروند.

مقاله چیست

بدنه اصلی مقاله

بدنه اصلی مقاله، که در هر نوع مقاله‌ای پایه و اساس محتوا را تشکیل می‌دهد، شامل اطلاعات و توضیحاتی است که به‌طور دقیق و جامع به موضوع مقاله می‌پردازد. در این بخش، به ارائه اطلاعات کلیدی، نکات آموزشی، و پاسخ به سوالات احتمالی خوانندگان پرداخته می‌شود. سعی کنید، کلمات کلیدی ارزشمند را در هدینگ‌های مقاله جای گذاری کنید.

سبک نگارش، لحن کلام نویسنده و موضوعاتی از این دست بنا به نوع مقاله و بستری که در آن به چاپ می‌رسد، مشخص خواهد شد. اما باید بدانید که ایجاز و درست‌نویسی و استفاده از جملات و کلمات قابل‌درک باعث می‌شود تا مخاطبان با قلمتان همراه شوند و بهتر متوجه مفاهیم و مطالبی شوند که ارائه می‌دهید.

نتیجه‌گیری

در بخش نتیجه‌گیری هر مقاله هم باید یک جمع‌بندی کلی از کارهایتان ارائه دهید و دستاوردی که از تحقیق یا تحلیل موضوعات داشته‌اید برای مخاطب بازگو نمایید. همه مقالات به نتیجه‌گیری نیاز دارند. نمی‌شود بدون در نظرگرفتن این بخش از نوشته، آن را به پایان برسانید.

منابع

ذکر منابع و مأخذ هم که خود دارای روش‌های علمی و تخصصی مختلف است و اگر آن را رعایت نکنید به کلی از اعبتار نوشته‌تان کم خواهد شد. باید تلاشتان را به کار بگیرید تا منابع را به درستی و با رعایت صداقت در انتهای هر مقاله قید کنید.

آموزش نوشتن مقاله در ۷ گام

روش مقاله نویسی را می‌توانید در لیست زیر مشاهده کنید.

۱. موضوع مقاله را انتخاب کنید

گاهی ممکن است موضوعی به شما برای مقاله نویسی داده شود و گاهی شما خودتان باید موضوع دلخواه‌تان را انتخاب کنید. اما پیدا کردن موضوع شاید سخت باشد و برای اکثر افراد این سوال پیش می‌آید که چطور بدون موضوع چطور می­‌توان مقاله نوشت.اگر موضوع مشخصی برای مقاله‌نویسی به شما ارائه نشود، ممکن است کار بیشتری برای انجام داشته باشید، اما از سوی دیگر، شاید خوش‌شانس‌تر باشید. در این شرایط، فرصتی خواهید داشت تا درباره موضوعی که به آن علاقه‌مند هستید، مقاله تهیه کنید. برای یافتن موضوع مناسب، به این سوالات فکر کنید::

  • موضوع مقاله باید عمواست یا تخصصی؟
  • آیا می­خواهید در این مقاله صرفا اطلاعاتی ارائه دهید یا افرادی را متقاعد کنید؟
  • چه چیزی در این موضوع باعث شده که شما به آن علاقه‌مند شوید؟

شما باید دلیل انتخاب موضوع را در مقاله بیاورید، پس از اینکه هدف مقاله مشخص شد می­‌توانید عناوین مختلفی که در رابطه با این موضوع هستند را لیست کنید. در مرحله بعدی، به کمک اینترنت به دنبال اطلاعاتی درباره آن­ها بگردید. آیا اطلاعات کافی درباره هریک از آن­ ها موجود است؟ و مهم‌تر از همه شما به کدام یک از موضوعات و عناوین نوشته شده علاقه ­مندتر هستید؟ با این کار انتخاب موضوع مقاله ساده­ تر خواهد شد.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و انواع هوش مصنوعی، پیدا کردن موضوع مقاله راحت‌تر شده است. شما می‌توانید با دادن پرامپ‌های مختلف درباره موضوعات مورد علاقه خود، بهترین آنها را انتخاب کنید.

۲. طرح اولیه یا نموداری از ایده‌ها تهیه کنید

برای این که یک مقاله موفق بنویسید باید افکارتان را سازماندهی کنید. با بیرون کشیدن این ایده­‌ها و تفکرات از ذهن و نوشتن آن­ها روی کاغذ خیلی راحت­‌تر و شفاف­‌تر می­‌توانید ارتباط بین نظریه‌ها را پیدا کنید. این ساختار در واقع پایه و اساس مقاله شما را شکل می‌دهد. همچنین، از یک نمودار برای مطرح کردن و سازماندهی ایده­‌هایتان استفاده کنید.

برای ساخت این نمودار، موضوع خود را در وسط یک کاغذ بنویسید. سه الی پنج خط اطراف آن بکشید و ایده ­های اصلی که دارید را کنار این خطوط بنویسید. سپس همین کار را برای هر ایده‌ای که نوشتید انجام دهید، بدین صورت که خطوطی اطراف آن­ها بکشید و بنویسید درباره این ایده چه فکر می­‌کنید.

اگر نوشتن طرح کلی را ترجیح می‌دهید، موضوع اصلی را بالای صفحه بنویسید و از زیر آن شروع به نوشتن لیستی از ایده­ های اصلی کنید. بهتر است زیر هر ایده اصلی که می‌نویسید کمی فاصله باشد که بعد بتوانید نظرات و تفکرات خود را درباره هر ایده اصلی بنویسید.سعی کنید، ارتباط بین ایده­‌های کوچک‌تر و بزرگ­تر را بیابید و به این شکل مقاله خود را سازماندهی نمایید.

۳. شرح موضوع را بنویسید

حالا که موضوع خود را انتخاب کرده‌اید و ایده­‌ها و نظرات خود را نیز در دسته بندی­‌های مرتبط مرتب گذاشتید؛ شما باید یک شرح موضوع بنویسید. شرح موضوع معمولا در انتها یا اواسط پاراگراف معرفی یک مقاله آورده می‌­شود که به بیان خلاصه­‌ای از هدف اصلی و ادعای مقاله پرداخته و به نوعی آن را پشتیبانی می­‌کند.

شرح موضوع دو قسمت دارد، قسمت اول موضوع را تعریف می­‌کند و قسمت دوم به تعریف هدف مقاله می‌پردازد. برای مثال اگر مقاله­ ای درباره بیل کلینتون و تاثیر او در کشور آمریکا نوشته شود، شرح موضوع این چنین می‌­تواند باشد « بیل کلینتون با دو دوره متوالی ریاست جمهوری در آینده کشور آمریکا تاثیرگذار بوده است.»

۴. بدنه اصلی مقاله را تهیه کنید

بدنه اصلی مقاله شما موضوع مقاله را توصیف و توضیح می‌دهد. هر ایده اصلی که روی کاغذ نوشتید حالا در بدنه اصلی باید یک بخش جداگانه و مخصوص به خود را داشته باشند. برای نوشتن بدنه، به لیست زیر توجه داشته باشید.

  • پاراگراف­‌های بدنه مقاله باید یک ساختار خاص و یکسان داشته باشند.
  • .مقاله را با نوشتن یکی از ایده‌­های اصلی در جمله معرفی آغاز کنید.
  • سپس هر یک از ایده­‌های ریزی که درباره آن موضوع به ذهنتان رسیده بود را به صورت جملات بنویسید.
  • بهتر است سه یا چهار خط بین هر جمله فاصله بگذارید تا بعدا بازگردید و آن را پر و بال داده و با مثال­‌ها آن را تکمیل کنید.
  • این فاصله در نهایت باید با اطلاعاتی پر شود که ایده‌های کوچک­ را به یکدیگر متصل و مرتبط ­کند.

۵. مقدمه مقاله را بنویسید

مقدمه مقاله قسمتی از مقاله است که زودتر از هرچیزی در مقاله خوانده می‌­شود بنابراین باید نظر خواننده را جلب کرده و برای او مشخص کند تمرکز این مقاله به روی چه چیزی خواهد بود.

مقاله را با نوشته­‌ای که توجه مخاطب را به خود جلب کند آغاز کنید. مقدمه‌ می‌تواند شامل اطلاعات عجیب و غافل گیرکننده، یک دیالوگ، داستان، یک نقل قول باشد و با یک سوال شروع شود. از هر زاویه‌ای که مقاله را شروع می‌کنید، مطمئن شوید که به موضوع اصلی مقاله مرتبط باشد و مقدمه را به‌خوبی به آن وصل کند.

۶. نتیجه‌گیری مقاله را بنویسید

نتیجه­ گیری در واقع جایی است که موضوع مقاله شما بسته شده و تمام ایده­‌هایی که در مقاله آورده شده جمع بندی می­‌شود. نتیجه گیری باید شامل سه الی پنج جمله خیلی قوی باشد. اهداف اصلی مقاله‌ خود را بازبینی کرده و آن­ها را به شکلی تقویت شده در انتها بیان کنید.

 ۷. بررسی نهایی را روی مقاله انجام دهید

این اشتباه است که فکر کنید با نوشتن بخش نتیجه ­گیری دیگر کار مقاله به پایان رسیده است. مقاله شما برای تکمیل شدن هنوز نیازمند اطلاعات و جزییات ریزی است که با بازبینی وخواندن مجدد، آنها را متوجه خواهید شد.بررسی نهایی مقاله شامل موارد زیر می‌شود.

  • در بازبینی نهایی، ترتیب پاراگراف­ ها را چک کنید.
  • قوی­‌ترین نکته‌­ای که می­‌خواهید در مقاله بیاورید باید در پاراگراف­‌های اول و آخر بدنه اصلی مقاله آورده شوند، مابقی نکات بین این دو قرار می­‌گیرند.
  • همچنین اطمینان حاصل کنید ترتیب پاراگراف ­ها منطقی هستند.
  • به ساختار مقاله دقت کنید، همه مقالات یک ساختار ندارند و ممکن است مقاله شما نیاز به فرمت خاصی داشته باشد.
  • پس با توجه به اینکه مقاله را برای کجا و به چه دلیلی می­ نویسید دقت بیشتری به ساختار کلی آن داشته باشید.

در نهایت، نوشته خود را بازخوانی کرده و از لحاظ منطقی ارزیابی کنید. مطمئن شوید چیزی در مقاله وجود ندارد که مبهم باقی مانده باشد و ایده‌ها به هم مرتبط هستند. اشتباهات املایی و گرامری را نیز حتما بررسی کنید چرا که کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند ارزش مقاله تهیه شده را به میزان زیادی کم کند.

نوشتن مقاله به انگلیسی چگونه است؟

دنیای مقاله‌نویسی بسیار بزرگ و گسترده است و نحوه نوشتن مقاله نیازمند مهارت‌ها و تکنیک‌هایی است که می‌تواند به نویسندگان در بهبود کیفیت نوشته‌هایشان کمک کند. یکی از بخش‌های مهم نوشتن، مقاله‌نویسی در زمینه‌های علمی است. نوشتن مقالات معتبر نیازمند صرف زمان و انجام تحقیقات زیادی است.

شما نمی‌توانید مقالاتی عادی را که در چارچوب‌های صحیح مقاله‌نویسی قرار ندارند به سادگی در مجلات معتبر وارد کنید. نخست اینکه باید حرف مهمی در حیطه تخصصی‌تان برای ارائه داشته باشید و پژوهش‌هایی ارزشمند و شایسته درباره موضوعات انجام داده باشید. موضوع دیگری که باید توجه داشته باشید، اینکه اصول مقاله‌نویسی را به خوبی رعایت کرده باشید و مثلا بدانید که هر مقاله باید چه ساختاری داشته باشد و مجله مورد نظر شما دارای چه اصولی در تدوین مقالات است. وقتی می‌خواهید یک مقاله علمی و معتبر بنویسید که در ژورنال‌های بین‌المللی منتشر شود، مهم است که از قبل بدانید کدام مجلات با موضوع و هدف مقاله شما هم‌خوانی دارند.

بعد از انتخاب مجله‌ مناسب و نگارش کار به زبان فارسی باید به فکر ترجمه مقاله باشید. اگر به زبان انگلیسی اشراف داشته باشید که بهترین گزینه برای نگارش مقاله‌تان به زبانی دیگر خودتان هستید اما چنانچه مشکل ترجمه داشته باشید باید از افراد متخصص در این زمینه بهره ببرید.

کسانی می‌توانند مترجمانی خوب برای نوشتن مقاله به انگلیسی باشند که علاوه بر دانشی که درباره زبان انگلیسی دارند، در حیطه تخصصی‌ شما هم آگاهی‌هایی علمی داشته باشند. همچنین، این افراد فادر هستند عبارات و کلمات تخصصی صحیحی را انتخاب کنند. تسلط به زبان مبدا و مقصد در ترجمه مقالات کافی نیست بلکه باید بتوانید مترجمی را برای این کار پیدا کنید که متوجه مفاهیم به کار رفته در متن مقاله می‌شود و ترجمه‌ای روان و درست ارائه می‌کند.بنابراین، ترجمه مقاله به زبان انگلیسی نیازمند مهارتی پیشرفته و دانش کافی در حوزه تخصصی متن است. یک مترجم حرفه‌ای باید توانایی درک کامل متن مبدا را داشته باشد و بتواند معنا، مفهوم، و سبک نگارشی آن را به‌طور دقیق به زبان مقصد منتقل کند.

مدت زمان نوشتن مقاله هم قابل‌تخمین نیست. این موضوع به تجربه و تسلط مترجم وابسته است. اگر مترجاست که تسلط بالایی در زمینه زبان انگلیسی داشته باشد و متن را هم خوب درک کند، احتمال اینکه کار سرعت بگیرد، بیشتر می‌شود. البته حوصله و صبر به خرج‌دادن در امر ترجمه هم چیزی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. این موضوع باعث می‌شود تا کیفیت کار بالا رود. هزینه مقالات هم بنا به حجم و میزان تخصصی‌بودن آن متغیر است.

سایت نوشتن مقاله چیست و چه کمکی به شما می‌کند؟

سایت‌هایی در فضای آنلاین وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا مقالات مختلفی را به زبان‌های گوناگون برای سایت خودتان یا برای چاپ در نشریات علمی خارجی بنویسید. در واقع، امکان سفارش نوشتن مقاله در این روزها وجود دارد. مثلا برخی از سایت‌ها با دریافت هزینه‌ای از افراد، از پایان‌نامه‌ای که نوشته‌اند، مقالاتی استخراج می‌کنند. در این حالت، دانشجو می‌تواند با چاپ مقاله در مجلات خارجی و داخلی، ضمن کسب نمره بیشتر در هنگام دفاع پایان‌نامه خود، اعتبار علمی‌ خود را هم بالا ببرد. قیمت نوشتن مقاله از پایان‌نامهبستگی به عوامل مختلفی مانند زمان تحویل، میزان تخصص نویسنده و حجم کار دارد.

نوشتن مقاله با کمترین هزینه یکی از خواسته‌های عمومی است. افراد تمایل دارند که هنگام سفارش نگارش مقاله‌ای به زبان فارسی یا انگلیسی، هزینه‌های کمتری پرداخت کنند. اما واقعیت این است که ارائه هرگونه خدماتی بدون هزینه نیست. اگر قصد دارید ترجمه‌ای دقیق و باکیفیت دریافت کنید، لازم است هزینه‌ای معقول و مناسب را نیز در نظر بگیرید.

هزینه نوشتن مقاله علمی پژوهشی یا هزینه مقاله کنفرانسی یا هر مقاله دیگری به عواملی بستگی دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

  • رشته و زمینه تخصصی متن مقاله
  • زمان تحویل مقاله
  • تخصص مترجم و نویسنده
  • حجم مقاله

شما می‌توانید از خدمات ترجمه فوری موسسه رایت می‌استفاد کنید و ترجمه مقالات خود را با بهترین کیفیت و در سریع‌ترین زمان تحویل بگیرید.

در پایان

روش مقاله‌نویسی دارای اصولی است که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. شرط ورود به دنیای نوشتن مقالات حرفه‌ای چه در حوزه پژوهش‌های علمی و چه در حوزه‌های دیگر، این است که به خوبی بتوانید ساختار مقاله را حفظ کنید. همچنین، بنا به بستری که در آن می‌نویسید و مخاطبانی که دارید، قوانین را رعایت کنید.

اگر مقاله‌نویسی و نوشتن شغل حرفه‌ای شما نیست، احتمالا برای نوشتن مقالات به کمک حرفه‌ای نیاز خواهید داشت. به عنوان مثال، شخصی که می‌خواهد با استخراج مقاله از پایان نامه نمره بهتری در جلسه دفاع بگیرد یا رزومه‌اش را قوی‌تر کند، به کمک احتیاج دارد. همچنین، کسی که می‌خواهد مقاله فارسی‌اش را به انگلیسی ترجمه کند تا در مجلات بین‌المللی منتشر شود، نیز به کمک حرفه‌ای نیاز دارد تا بتواند اثری باکیفیت و دقیق تولید کند و بر روی انتشار آن در ژورنال‌های بین‌المللی حساب کند.

سپردن کار ترجمه به مجموعه‌هایی قابل‌اعتماد که تجربه و تخصص کافی در این زمینه دارند، راه‌گشای موفقیت کسانی خواهد بود که نیاز به ترجمه مقاله‌شان دارند. رایت می‌از سایت‌های ترجمه حرفه‌ای است که با وجود نیروهای خبره و کاربلد می‌تواند به افراد برای نگارش و ترجمه مقالات مختلف در زمینه‌های تخصصی گوناگون کمک شایانی کند. اگر نگران ترجمه یا خدمات دیگری مانند ویرایش و… هستید، رایت می‌بهترین گزینه برای شما است.

سوالات متدوال

چگونه مقاله بنویسیم؟

برای نوشتن مقاله، ابتدا موضوع خود را مشخص کرده و سپس با جمع‌آوری اطلاعات و انجام تحقیق، ساختار مقاله را طراحی کنید. مقاله را با مقدمه‌ای جذاب آغاز کرده و در ادامه به بررسی دقیق موضوع بپردازید و در نهایت نتیجه‌گیری کنید.

اصول مقاله‌نویسی چیست؟

اصول مقاله‌نویسی شامل وضوح، دقت، ساختار منظم، استفاده از منابع معتبر و رعایت قوانین نگارشی است. همچنین، نگارش باید به‌طور منطقی و پیوسته پیش برود تا خواننده بتواند به‌راحتی مفهوم را درک کند.

مقاله‌نویسی چگونه است؟

مقاله‌نویسی فرآیندی است که شامل تحقیق، جمع‌آوری داده‌ها، و نگارش متن به‌صورت ساختارمند و منسجم است. در این فرایند، نویسنده باید هدف مقاله و مخاطبان خود را در نظر بگیرد تا محتوای مناسبی تولید کند.

 مقاله چیست؟

مقاله نوشته‌ای علمی یا تحلیلی است که به بررسی یک موضوع خاص می‌پردازد و معمولا شامل مقدمه، بدنه اصلی و نتیجه‌گیری است. مقالات می‌توانند در مجلات علمی، کنفرانس‌ها یا وب‌سایت‌ها منتشر شوند.

چگونه پروپوزال بنویسیم؟

دانشجویان از زمانی که وارد مقطع کارشناسی ارشد شده اند بارها کلمه پروپوزال را شنیده اند و ممکن است برخی این سوال را نیز داشته باشند: پروپوزال چیست؟ و چه تفاوتی با پایان نامه دارد؟ پروپوزال در فرهنگستان علوم فارس به عنوان «پیشنهاد تحقیق» ترجمه شده است.

 
پروپوزال در واقع طرح کلی یک پایان نامه است که محقق باید قبل از تهیه پایان نامه یا پروژه تحقیقاتی با رعایت اصول و قواعد مربوطه تهیه کند. به طور کلی باید طرح یا پروپوزال پژوهشی برای ارائه راه حلی برای رفع نیاز پیشنهاد شود.
 
برای اینکه بتوانیم پروپوزالی بنویسیم که بتواند نظر خوانندگان و داوران را به خود جلب کند، لازم است نکات و اصولی را رعایت کنیم که در این مقاله به آنها اشاره کرده ایم.

آموزش نحوه نوشتن پروپوزال در 13 گام

آموزش نوشتن پروپزال

یکی از نکات کلیدی در انجام تحقیقات علمی نگارش یک پروپوزال مناسب است. فرمت صحیح نگارش پروپوزال ممکن است بسته به نوع تحقیق شما و یا سازمان یا دانشگاهی که تحقیقات برای آن سازماندهی شده است متفاوت است و شما بایستی برای اطلاع از این فرمت به راهنمایی‌های سازمان مربوط مراجعه کنید. با این وجود برخی نکات اصلی و پایه‌ای جهت تهیه پروپوزال وجود دارد که در اغلب موارد یکسان است. در این مطلب قصد داریم با ارائه این نکات اصلی نحوه نوشتن پروپوزال را برای محققان تسهیل کنیم.

نحوه نوشتن پروپوزال در مراحل مختلف

نگارش یک پروپوزال مناسب ممکن است مدت زمان زیادی را از شما بگیرد. یک پروپوزال خوب بایستی بتواند اصل تحقیق را به خوبی برای مخاطبان معرفی کند و اهمیت موضوع را برای آنها مشخص سازد. در ادامه به توضیح مختصری در رابطه با نحوه نوشتن پروپوزال پرداخته‌ایم.

1- برای پروپزال خود یک موضوع انتخاب کنید.

عنوان انتخابی برای تحقیق بسته به نوع تحقیق متفاوت است ولی در حالت کلی عنوان تحقیق بایستی مختصر و مفید باشد. مخاطبان بایستی بتوانند با مشاهده عنوان تحقیق، موضوع مورد مطالعه شما را تا حدودی درک کنند و انتظارات خود را از مطالعه مطالب شما شکل دهند. همچنین موضوع انتخابی بایستی دقیق و واضح باشد تا در صورت جستجوی عبارات مشخص توسط مخاطبان، نتیجه درستی ارائه داده شود.

برخی نکات اساسی و پایه‌ای در نحوه نوشتن پروپوزال وجود دارد که در نگارش و تدوین پروپوزال توسط محقق بایستی مد نظر قرار گیرند.
برخی نکات اساسی و پایه‌ای در نحوه نوشتن پروپوزال وجود دارد که در نگارش و تدوین پروپوزال توسط محقق بایستی مد نظر قرار گیرند.

2- صفحه عنوان را تهیه کنید.

صفحه عنوان معرفی کننده نام تحقیق، نام محقق و سازمان یا دانشگاه مربوط است.

  • هر سازمان و دانشگاه فرمت خاصی برای تهیه این صفحه دارد، می‌توانید با مراجعه به سایت دانشگاه خود فرمت پروپزال مربوطه را دانلود کنید.
  • برای هر صفحه بایستی یک بالانویس که توضیح مختصری از صفحه مربوط است، تهیه شود.
  • صفحات بایستی به فرم مورد قبول هر سازمان شماره گذاری شوند.

3- پروپوزال را در قسمت چکیده خلاصه نویسی کنید.

چکیده خلاصه‌ای از مسئله مد نظر تحقیقات است. در این بخش همچنین بایستی راه حل پیشنهادی و اهداف تحقیق ذکر شوند. تعداد کلمات چکیده معمولا بین 150 تا 200 کلمه خواهد بود.

4- لیست کلمات کلیدی را که در پروپوزال شما به کار خواهد رفت، تهیه کنید.

به تعداد 4 یا 5 کلمه کلیدی انتخاب کنید که بتوانند نکات مهم تحقیقات شما را برای مخاطبان انعکاس دهند. کیووردها یا همان کلمات کلیدی بایستی از عباراتی انتخاب شوند که جستجوی بیشتری نسبت به بقیه دارند. انتخاب کلمات کلیدی مناسب به دیده شدن بیشتر تحقیق شما کمک خواهد کرد. کلمات کلیدی می‌توانند یک کلمه یا عبارتی متشکل از 2 الی 4 کلمه باشند.

5- فهرست مطالب را درج کنید.

فهرست پروپوزال معمولاً در صفحه سوم آن جای می‌گیرد و لیستی از بخش‌های مهم پروپوزال را برای مخاطبان ارائه می‌دهد.

  • پروپوزال‌های کوتاه که بیش از چند صفحه نیستند، نیاز به تهیه فهرست ندارند.
  • برای پروپوزال‌های طولانی علاوه بر تهیه فهرست مطالب، تهیه فهرستی از جداول و تصاویر نیز ضروری است.
  • تمام بخش‌ها و تقسیم بندی‌های اصلی پروپوزال بایستی در فهرست نام برده شوند.

6- شروع به نوشتن مقدمه کنید.

مقدمه بایستی شامل بیان مسئله، هدف تحقیق و اهمیت تحقیق باشد.

  • مقدمه: مقدمه شامل یک متن کوتاه در رابطه با تحقیق و همچنین تئوری اصلی شکل دهنده تحقیقات خواهد بود.
  • بیان مسئله: بخش بیان مسئله از مقدمه تحقیق بایستی به این سوال پاسخ دهد: “چرا باید این تحقیق انجام شود و چه مسائل جدیدی بعد از انجام این تحقیق برای جامعه علمی تعریف خواهد شد؟”
  • اهداف تحقیق: بخش اهداف تحقیق از مقدمه تحقیق، هدف تحقیق را با یک عبارت دقیق مشخص می‌سازد.
  • اهمیت تحقیق: بخش اهمیت تحقیق از مقدمه تحقیق، به این سوال پاسخ می‌دهد: “به چه دلیل حوزه تحقیقاتی شما حائز اهمیت است؟” این بخش همچنین نوع تحقیق را نیز مشخص می‌کند.

7- در مقدمه خود پیش زمینه‌ای را برای مخاطب ایجاد کنید.

مسئله تحقیق را شناسایی کنید و به مخاطب ثابت کنید چه ضرورتی در انجام تحقیق شما وجود دارد.

  • در صورت نیاز می‌توانید این بخش را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کنید.
  • ارتباط بین متغیرها را تحت عناوین سوالات تحقیق و یا فرضیات تحقیق مشخص سازید و یا پیش بینی کنید. این کار به طور دقیق‌تری مسئله تحقیق را توصیف می‌کند.
  • مدارکی مبنی بر رقابتی بودن و تخصصی بودن خود در زمینه تحقیقاتی ارائه دهید.

8- برای زمینه سازی تحقیق خود قسمت “مرور ادبیات” را تهیه کنید.

در این قسمت شما به مخاطبان خود خواهید فهماند که از تحقیقات انجام شده یا در حال انجام در زمینه تحقیقاتی خود آگاه هستید. همچنین بایستی بتوانید مخاطب را متقاعد سازید که تحقیقات شما مطلب جدید به تحقیقات پیشین اضافه کرده است و آنها را بهبود خواهد بخشید. بایستی در این بخش از کار سایر محققان قدردانی کنید، آنها را ارزیابی کنید و نتایج آنها را با نتایج خود در هم آمیزید و یا باهم مقایسه کنید.

  • این قسمت را لیست وار تهیه نکنید. تلاش کنید تا روند تحقیقات انجام گرفته شده را داستان وار برای محققان انتقال دهید و ثابت کنید که کار شما ادامه دهنده این روند خواهد بود.

9- موضوع تحقیق خود را توضیح دهید.

این بخش به عنوان قلب پروپوزال شما شناخته خواهد شد و بایستی شامل اطلاعاتی در رابطه با روش تحقیق و ابزار شما باشد.

  • از این قسمت می‌توان با نام روش تحقیق نیز نام برد.
  • گزارش کاملی از تحقیق هدف خود تهیه کنید. این گزارش را برای افراد متخصص در زمینه تحقیقاتی خود تنظیم کنید.
  • اطلاعات موجود در این بخش بستگی به این دارد که تحقیق شما کیفی است یا کمی. ممکن است نیاز به زیربخش‌هایی تحت عنوان طراحی تحقیق، ابزار، روند جمع آوری و آنالیز داده‌ها و… باشد.
  • در رابطه با کاری که انجام خواهید داد واقع گرا باشید.
  • اطلاعات مرتبط با حجم نمونه و جامعه هدف خود را نیز در این بخش بگنجانید.

10- منابع مرتبط به تحقیق خود را از سازمان خود معرفی کنید.

در صورتی که در حال انجام تحقیقات برای دانشگاه هستید، تحقیقات پیشین انجام گرفته شده در حوزه تخصصی خود در دانشگاه را برای معرفی بیشتر دانشگاه خود در تحقیق خود بگنجانید.

اطلاعات مرتبط به کارهای پیشین انجام شده در دانشگاه خود را جمع آوری کنید و در صورت ارتباط با تحقیق شما، آن را در منابع خود بگنجانید.

11- منابع مورد استفاده را لیست کنید.

یک صفحه از پروپوزال خود را به معرفی تمام منابع استناد شده در تحقیقات اختصاص دهید.

12- پروپوزال را معرفی کنید.

این بخش بایستی شامل اطلاعات کتاب شناختی در رابطه یا عوامل اصلی تحقیق باشد.

  • این بخش جزو بخش‌های اختیاری است و ضرورتی به وجود آن نیست.
  • میزان مشارکت و مسئولیت هر کدام از عوامل در این بخش مشحص خواهد شد.

13- در صورت نیاز ضمایم را تشکیل دهید.

در بسیاری از انواع پروپوزال تهیه بخش ضمایم معمول است. در این بخش تمامی اسناد مورد نیاز برای درک بیشتر خوانندگان آورده خواهد شد. ضمایم گنجانده شده در پایان پروپوزال اغلب در داخل متن مرجع دهی میشوند و خواننده می‌تواند در صورت نیاز به آنها مراجعه کند.

اکسپت و پذیرش مقاله چیست؟
اکسپت و پذیرش مقاله
 
 
پذیرش مقاله فرآیند پذیرش مقاله توسط مجله ای است که محقق مقاله خود را به آن ارسال کرده است. در اینجا بررسی خواهیم کرد که پذیرش چیست و چه مراحلی را باید طی کرد تا مقاله مورد پذیرش و پذیرش مجله قرار گیرد.

می‌خواهید مقاله بنویسید و نمی‌دانید که باید از کجا شروع کنید؟ برایتان سخت است که مراحل مختلف آن را تجزیه‌وتحلیل کنید و برایش برنامه‌ریزی نمایید؟

اگر با دنیای مقاله‌نویسی آشنا باشید و بدانید که هر چیز در آن چه قواعدی دارد، دیگر نگرانی‌هایتان هم کاهش پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید در این زمینه بدانید، شناخت انواع مجلات و مقالات است. اگر ندانید که مجلات و مقالات علمی دارای چه دسته‌بندی‌هایی هستند و ساختارشان چطور است، امکان اینکه با خیالی راحت و در فرایندی مطمئن مشغول به نگارش‌ شوید هم نخواهد بود.

بعد از نگارش مقالات مختلف هم موضوع سابمیت یا ارسال مقالات به میان می‌آید. یعنی باید مجلات مختلف را بشناسید و بنا به نوع و ساختار مقاله‌ای که نوشته‌اید، اقدام به ارسال آن به مجله موردنظرتان کنید. بعد از این کار است که مقاله وارد فرایند داوری می‌شود و اگر این بخش از کار هم به نهایت برسد، مقاله‌تان در مجله علمی، اکسپت (accept) یا پذیرش می‌شود.

برای چاپ مقاله در مجلات معتبر هم گاهی هزینه‌هایی از شما به عنوان نویسنده دریافت می‌کنند. بخش‌های دیگر کار هم هزینه‌هایی دارد که بنا به توانمندی‌ها و مهارت‌های هر نویسنده می‌تواند مبالغ مختلفی داشته باشد. با ما همراه باشید تا از انواع مقالات، مجلات، روند ارسال و پذیرش و هزینه‌های این فرایند برایتان بگوییم.

 

 

مقاله‌نویسی و ساختار مقالات مختلف

برای نوشتن هر متنی نیاز به رعایت ساختاری وجود دارد. فرقی نمی‌کند که می‌خواهید برای چه پلت‌فرم و در چه قالبی شروع به نوشتن کنید؛ نامه؟ مقاله ژورنالیستی؟ مقاله علمی؟ در هر حال، نیاز دارید تا ساختاری را رعایت کنید.

برای اینکه بدانید ساختار مقالات علمی مختلف چیست باید با انواع آنها آشنا باشید. در ادامه به معرفی انواع مقالات علمی از دو منظر مي‌پردازیم. در دنیای مقاله‌نویسی علمی، مقالات مختلف را در شکل‌های متنوعی دسته‌بندی می‌کنند. مثلا می‌توان آنها را از نظر محلی که به چاپ می‌رسند، دسته‌بندی کرد. نوع مجله‌ای که مقاله در آن به چاپ می‌رسد، می‌تواند یک دسته‌بندی مناسب برای انواع مقالات باشد. نوع دیگری از دسته‌بندی هم براساس ساختار مقالات و شکل محتوای‌شان انجام می‌شود.

 

اگر مقالات را از منظر مجله‌ای که در آن چاپ شده، دسته‌بندی کنیم:

  • مقالات isi؛ مقالاتی که در مجلات نمایه‌شده در پایگاه معتبر isi به چاپ می‌رسند.
  • مقالات isc؛ مقالاتی که در مجلات نمایه‌شده در پایگاه معتبر isc به چاپ می‌رسند.
  • مقالات اسکوپوس؛ مقالاتی که در مجلات‌ نمایه‌شده در پایگاه معتبر اسکوپوس به چاپ می‌رسند.
  • مقالات پاب‌مد؛ مقالاتی که در مجلات نمایه‌شده در پایگاه معتبر پاب‌مد به چاپ می‌رسند.
  • مقالات کنفرانسی؛ مقالاتی که برای نشر و ارائه در کنفرانس‌های مختلف پذیرفته می‌شوند.

 

علاوه بر این دسته‌بندی، نوع دیگری از طبقه‌بندی هم برای مقالات مختلف وجود دارد و آن مرتبط با نوع محتوا و ساختارشان است:

  • مقالات علمی-پژوهشی؛ این مقالات به معرفی عناوینی نوین می‌پردازند و نتیجه تحقیق یا اختراعی دست‌اول هستند.
  • مقالات مروری؛‌ این مقالات هم به مرور مقالات و عناوین کارشده می‌پردازند و تمام ابعاد یک موضوع و تحقیقات صورت‌گرفته روی آن را به چالش می‌کشند.
  • مقالات نظری؛ این مقالات هم نظر و عقاید نویسنده در خصوص فرضیات و اطلاعاتی است که در یک مقاله دیگر به چاپ رسیده است.
  • مطالعات موردی؛ مطالعه موردی یا کیس‌استادی (case-study) از جمله مقالاتی هستند که یک مورد خاص را بیشتر در حوزه پزشکی مطالعه و بررسی می‌کنند. در واقع، یک مورد یا موقعیت ویژه در این دست از مقالات و تحقیقات بررسی می‌شود و نتیجه آن به اطلاع عموم می‌رسد.
  • گزارش‌ها؛ گزارش‌ها هم خلاصه‌شده‌ای از مقالات علمی-پژوهشی هستند و مبتنی بر اطلاعات و دستاوردهای آن مقالات نگارش می‌شوند.
  • مقالات نقد کتاب؛ نقد کتاب‌ها هم دسته دیگری از مقالات هستند که به بررسی کتب علمی منتشرشده در زمینه‌های علمی مختلف می‌پردازند و نقد و نظراتی را پیرامون آنها منتشر می‌کنند.

 

همان‌طور که می‌بینید، انواع مختلفی از مقالات وجود دارند. برای شروع کار تحقیقاتی و پژوهشی‌تان باید بدانید که هر مقاله چه ویژگی‌هایی دارد. لازم است تا مشخص شود که می‌خواهید چه نوع مقاله‌ای را و در چه قالب و اسلوبی بنویسید. حال در بخش بعدی از انواع مجلات خواهیم گفت.

 

ساختار مقالات چگونه است؟

هر نوشته‌ای باید بنا به هدف و محل انتشارش از اسلوبی ویژه پیروی کند. برای نگارش مقالات علمی هم باید ساختاری را بشناسید. انواع مقالات دارای قواعد خاص خودشان هستند. اما اگر بخواهیم چارچوبی کلی برای مقاله‌ای علمی مطرح کنیم، به عناوین زیر می‌رسیم. باز هم تاکید می‌شود که هر مقاله‌ای در نوع خود از ساختار مشخصی برخوردار است و لزوما عناوین زیر را رعایت نمی‌کند اما ترکیب کلی می‌تواند مشابه چیزی باشد که در ادامه می‌بینید:

  • عنوان؛
  • نویسنده یا نویسندگان و مراکز علمی-دانشگاهی که به آن وابسته هستند؛
  • چکیده؛
  • کلیدواژه‌ها؛
  • مقدمه؛
  • روش؛
  • نتایج؛
  • بحث‌ونتیجه‌گیری؛
  • منابع.

 

انواع مجلات برای چاپ مقالات

همان‌طور که در بخش قبلی هم گفته شد، نوعی دسته‌بندی برای مقالات وجود دارد. این دسته‌بندی براساس مجلاتی صورت می‌گیرد که مقالات در آنها به چاپ می‌رسند. مجلات دارای دسته‌بندی‌هایی هستند. این مجلات براساس اینکه در چه پایگاه داده‌ای نمایه می‌شوند، ارزش‌های مختلفی دارند.

برخی موسسات با راه‌اندازی پایگاه‌هایی که در آنها مجلات معتبر را فهرست می‌کنند، نوعی رتبه‌بندی در دنیا به وجود آورده‌اند. این رتبه‌بندی معتبر نشان می‌دهد که مجلات دارای چه استانداردهای کیفی و کمی هستند.

برای مثال، پایگاه داده isi را در نظر بگیرید؛ این موسسه پایگاه داده‌ای دارد که مجلات مختلف را براساس معیارهایی مانند کیفیت و نشر مقالات‌شان بررسی می‌کند و اگر مجلات دارای ارزش علمی بالایی باشند، آنها را به در پایگاه خود نمایه می‌کند.

حال اگر مقاله‌ای که می‌نویسید در این مجلات پذیرفته شود، شما هم مقاله‌تان را در جایی معتبر و ارزشمند به چاپ خواهید رساند. مجلات داخلی و خارجی متنوعی برای چاپ مقالات وجود دارند. این شما هستید که باید متناسب با موضوع و ساختار مقاله‌تان درخواست چاپ اثر خود را به نشریات علمی مختلف اعلام کنید. درباره ارسال یا سابمیت مقاله در بخش بعدی بیشتر خواهید خواند.

 

منظور از سابمیت مقاله چیست؟

سابمیت (submit) مقاله به معنای ارسال و تسلیم‌کردن مقاله به مجله است. یعنی بعد از اینکه مقاله‌ای را نوشتید و مشخص کردید که می‌خواهید آن را برای چه مجله‌ای ارسال نمایید، اقدام به سابمیت مقاله می‌کنید.

البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که در مرحله قبل از ارسال، درباره این موضوع که اسکوپ یا چشم‌انداز فعالیت و زمینه موضوعی مجله با مقاله‌تان سازگار است به نتیجه رسیده‌اید. یعنی مطمئن شده‌اید که موضع مقاله‌تان با عناوین کارشده در مجله سازگاری و همخوانی دارد.

بعد از این موضوع هم مقاله‌تان را براساس اصول و فرمت درنظرگرفته شده در مجله تنظیم کرده‌اید و حالا می‌خواهید وارد فرایند ارسال شوید. برای ارسال هم یا باید به ایمیلی مقاله‌تان را بفرستید که از سوی مجله مشخص شده است یا از طریق پلت‌فرمی که در سایت هر مجله برای دریافت مقالات در نظر گرفته می‌شود، اقدام به ارسال کنید.

با سابمیت مقاله خود برای ژورنال‌ها وارد فرایند پذیرش می‌شوید. یعنی سردبیران مقاله‌تان را با نگاهی مروری و اولیه بررسی می‌کنند تا مشخص شود که اصلا این مقاله هم‌سو با سیاست‌ها و اسکوپ مجله هست یا خیر. اگر همخوانی وجود داشته باشد، مقاله برای بررسی‌های بیشتر از سوی سردبیر برای داوران و مرورگران مجله فرستاده می‌شود. در روند بررسی مقالات هم امکان وقوع سرنوشت‌های مختلفی وجود دارد. در ادامه در این باره بیشتر خواهید خواند.

 

منظور از اکسپت یا پذیرش مقاله چیست؟

اکسپت (accept) در زبان انگلیسی به معنای پذیرش است. اگر مقاله‌تان از سوی ژورنالی که آن را برایش فرستاده‌اید، برای چاپ قبول شود، اصطلاحا اکسپت شده است. پذیرش مقالات به سادگی صورت نمی‌گیرد. یعنی معمولا بعد از اینکه مقاله‌تان را برای یک ژورنال ارسال کردید و سردبیر آن را برای داوران فرستاد، باید منتظر باشید تا نظرات آنها به شما ابلاغ شود.

در موارد بسیار معدودی، اثر سریع و زود پذیرفته می‌شود. اما در مواردی هم نقدها و نظراتی به اثرتان وارد می‌گردد که باید برای اصلاح‌شان تلاش کنید و بعد از رفع اشکالات و اصلاحیه‌ها منتظر بمانید و ببینید که داوران توجیه شده‌اند یا خیر.

امکان دارد ایراد یا سوالی که درباره مقاله‌تان مطرح می‌شود، جزئی باشد و با ویرایشی ساده رفع شود. در این حالت به بازبینی مقاله، ماینِر ریوایز یا بازبینی خرد و جزئی گفته می‌شود. گاهی هم نیاز است تا توضیحاتی مهم و اساسی درباره بخش‌هایی از مقاله به داوران ارائه دهید. در این صورت، گفته می‌شود که مقاله‌تان مشمول مِیجر ریوایز یا بازبینی کلان و جدی شده است.

در هر دو حالت، نیاز است تا بدون عصبانیت و با تلاش برای گرفتن جواب مثبت از داوران برای چاپ مقاله خود، تلاش‌تان را به کار بگیرید. اگر داوران در هر یک از این موارد توجیه شدند که هیچ. اما اگر توجیه نشوند، امکان دارد که مقاله‌تان را رد کنند. در صورت ردشدن مقاله هم ناراحت نشوید، برای ارسال اثرتان به جایی دیگر اقدام کنید.

یادتان باشد که گاهی‌اوقات، ممکن است که ایراداتی به اثرتان گرفته شود که چندان منطقی نیستند. البته این گاهی‌اوقات رخ می‌دهد. در هر حال، شما باید نهایت تلاش‌تان را به کار بگیرید تا داوران را نسبت به پذیرش اثر خود متقاعد نمایید. پذیرش مقاله در ژورنال‌های معتبر می‌تواند رزومه تخصصی و علمی‌تان را پربار کند و به شما کمک نماید تا به جایگاه‌های خوبی در دنیای آکادمیک برسید.

 

هزینه چاپ مقاله چقدر است؟

چاپ مقالات می‌تواند با هزینه یا رایگان باشد. فارغ از رایگان یا پولی بودن مجلات، باقی هزینه‌ها به شخص شما به عنوان نویسنده بازمی‌گردد. مهم‌ترین هزینه‌ای که باید برای چاپ و نشر مقاله‌تان داشته باشید، هزینه چاپ مقاله در بعضی از ژورنال‌هاست.

بعضی از مجلات داخلی و خارجی برای پذیرش و چاپ مقالات هزینه‌ای دریافت می‌کنند. این هزینه چندان اندک نیست. بنابراین، مهم‌ترین بخش از هزینه‌های چاپ مقالات معمولا به این بخش از کار ارتباط دارد.

اگر اثرتان را برای مجله‌ای داخلی ارسال کنید، هزینه بسیار ارزان‌تر از هزینه‌ای خواهد بود که باید برای انتشار مقاله‌تان در مجله‌ای خارجی بپردازید. هزینه چاپ مقالات در مجلات داخلی معمولا بین ۴۰۰ -۵۰۰ هزار تومان تا ۲-۳ میلیون تومان است. اما هزینه چاپ مقاله در نشریات خارجی بالای ۶ میلیون تومان است.

پرداخت هزینه انتشار مقاله در مجلات خارجی هم با دشواری‌هایی روبه‌روست. چون اگر حسابی در بانک‌های خارجی نداشته باشید، باید به دنبال روشی بگردید که به واسطه آن، امکان ارسال پول‌ به حساب نشریات وجود داشته باشد. یا باید از شرکت‌های واسطه نقل‌وانتقالات ارزی کمک بگیرید یا به دنبال کسی در میان آشنایان باشید که امکان واریز پول را به نشریات از جانب شما دارد.

از هزینه چاپ مقاله در ژورنال‌ها که بگذریم، هزینه‌های دیگری هم در مسیر آماده‌سازی مقالات برای انتشار وجود دارد که باید به آنها دقت کرد. برای مثال، ویرایش مقالات انگلیسی از گام‌های مهم تولید مقاله است.

یعنی اگر به امر ویرایش آشنا نباشید، نیاز دارید تا از کسانی که در این زمینه حرفه‌ای هستند، کمک بگیرید. اگر مقاله‌تان را برای نشر در مجلات خارجی آماده می‌کنید هم باید به فکر ترجمه آن باشید.

ترجمه مقاله به انگلیسی نقش مهمی در پذیرش آن دارد. برای اینکه بتوانید در حد یک نیتیو انگلیسی مقاله‌ای به زبان انگلیسی تولید کنید باید به این زبان اشراف کامل داشته باشید. اگر توانایی و مهارت زبان انگلیسی در شما وجود ندارد، ناگزیر به استفاده از خدماتی خواهید بود که از سوی موسسات مختلف ارائه می‌شود.

طبیعی است که ترجمه مقاله‌تان با صرف هزینه همراه است. در مسیر آماده‌سازی مقاله، علاوه بر ترجمه و ویرایش، گام‌های دیگری هم وجود دارد که ضمن اینکه مقاله‌تان را برای ارسال آماده‌تر می‌کند، هزینه‌هایی هم به شما تحمیل می‌نماید.

برای مثال، قبل از ارسال مقالات خود برای نشریات گوناگون، بهتر است که از نقطه‌نظر وجود سرقت ادبی روی آنها کار کنید. یعنی چه؟ اجازه بدهید درباره سرقت ادبی کمی توضیح بدهیم.

در دنیای علم، تقلب هم زیاد صورت می‌گیرد. یعنی بسیاری از مقالات و تحقیقات وام‌گرفته از آثار دیگران هستند. خب! چنین چیزی خوشایند نیست و هیچ‌کس حق ندارد که از دستاوردهای دیگران به نام خود سواستفاده کند. به همین دلیل جامعه علمی روی موضوع سرقت ادبی حساس است و قوانینی در این زمینه تعیین کرده است.

مثلا مجلات در زمان دریافت مقالات مختلف، آنها را با نرم افزارهای مختلف بررسی می‌کنند تا مبادا، بخشی از مقاله مشابه مقاله دیگری باشد که قبلا چاپ شده است. هر کس هم برای اشاره به دستاوردهای علمی دیگران باید از قوانینی مانند ذکر نام و نام اثر در بخش‌های مراجع و منابع پیروی کند.

نقل‌قول‌کردن از دیگران و استناد دادن به تحقیقات دیگر هم از روش‌هایی است که نشان می‌دهد، نویسنده قصد استفاده از دستاوردهای دیگران را ندارد. حال با وجود تمام این مسائل، گاهی‌اوقات، امکان دارد که به طور غیرعمد هم برچسب سرقت ادبی به شما بخورد.

اما اگر قبل از ارسال مقالات‌تان از نرم‌افزارهایی مانند آی‌تنتیکیت (iThenticate) برای بررسی سرقت ادبی بهره بگیرید، دیگر مشکل چندانی تهدیدتان نخواهد کرد. شناسایی بخش‌هایی از مقاله که مشابه با مقالات دیگر است به شما کمک می‌کند تا از متهم‌شدن رها شوید. چگونه؟ بعد از کشف مشابهت‌ها با پارافریز یا بازنویسی می‌توانید اقدام به ایجاد تغییراتی در مقاله خود کنید.

خدمات شناسایی سرقت ادبی و پارافریز هم هزینه‌هایی دارند. اگر خودتان از نرم‌افزارها و سایت‌هایی که این کار را انجام می‌دهند، کمک بگیرید، باید هزینه‌ای معمولا به دلار پرداخت کنید. اگر هم این کار را به موسسات بسپارید، باز هم هزینه‌ای باید بپردازید. البته این هزینه کمتر از هزینه‌ای است که خودتان در استفاده انفرادی و مستقل از نرم‌افزارها می‌پردازید.

 

چه موسساتی در مسیر چاپ مقالات به شما کمک می‌کنند؟

موسساتی مانند رایت می‌هستند که در زمینه ویرایش و ترجمه فعالیت می‌کنند. این مجموعه‌ها دارای سابقه و تخصص بسیاری هستند. به همین خاطر با آشنابودن نسبت به روند چاپ و پذیرش مقالات می‌توانند خدمات ارزنده‌ای به شما ارائه کنند و باعث شوند که مقالات‌تان سریع‌تر به چاپ برسد.

رایت می‌در بخش ویرایش عمومی و تخصصی در کنار شماست. یعنی ویراستارانی در این مجموعه حضور فعال دارند که ضمن آگاهی از قواعد ویراستاری عمومی برای پالایش متون مختلف، با شناختی که نسبت به موضوع تخصصی هر مقاله دارند، آن را از نظر محتوایی هم بررسی می‌کنند تا ایرادی نداشته باشد. در رایت می‌برای هر پروژه ویرایشی از ویراستارانی استفاده می‌شود که هم‌رشته مشتریان هستند و از محتوای علمی و تخصصی مقاله سردرمی‌آورند.

خدمات پارافریز یا بازنویسی مقالات و بررسی سرقت ادبی هم در مجموعه رایت می‌انجام می‌شود. یعنی می‌توانید با پرداخت هزینه از رایت می‌بخواهید که مقالات‌تان را پاک و بدون هیچ شائبه‌ای از وجود سرقت و تقلب، آماده ارسال به ژورنال‌های مختلف کند.

ویرایش نیتیو هم از خدمات خاص تیم رایت می‌است. در این نوع ویرایش، رایت می، مقاله‌تان را به دست ویراستارانی در کشور همکار خود یعنی کانادا ارسال می‌کند. آنها ویراستارانی نیتیو هستند و زبان مادری‌شان انگلیسی است. ضمن اینکه تحصیلات تخصصی در رشته شما را هم دارند. پس به بهترین شکل می‌توانند مقاله‌تان را به شکلی استاندارد درآورند.

دریافت گواهی ویرایش نیتیو برای ارائه آن به ژورنال‌ها هم امتیازی است که در مراجعه به رایت می‌نصیب‌تان می‌شود. این گواهی‌ها از سوی ژورنال‌ها معتبر شناخته می‌شوند. رایت می‌از آن موسساتی است که کارشناسان و نیروهای خبره بسیاری دارد. همکاران این مجموعه تجربه زیادی در انجام پروژه‌های مرتبط با مقالات مختلف دارند. در واقع، تجربه و دانش دو اهرمی هستند که موجبات موفقیت رایت می‌را به وجود آورده‌اند.

 

در آخر

روند نگارش مقالات و اکسپت و پذیرش آنها را شناختید. اگر در هر یک از این بخش‌ها، احساس کردید که نیاز به کمک‌ گرفتن از نیروهای حرفه‌ای دارید، می‌توانید روی مجموعه رایت می‌حساب کنید.

رایت می‌در ترجمه، ویرایش، ویرایش نیتیو و تخصصی و پارافریز خدمات مختلفی ارائه می‌دهد. علاوه بر سابقه و تنوع خدمات رایت می، نکته قابل‌توجهی که درباره آن وجود دارد، مربوط به طیف قیمت‌گذاری پروژه‌ها در این تیم می‌شود. رایت می‌در قیمت‌گذاری طوری عمل می‌کند که خدمات در سطوح قیمتی مختلف به مخاطب و مشتریان ارائه شوند.

این کار با هدف بهره‌مندی تمام مشتریان با توانایی‌های مالی مختلف صورت می‌گیرد. برای ارتباط با رایت می‌و سپردن پروژه‌های خود به آن، فقط کافی است که به وبسایت مجموعه مراجعه کنید و از طریق روش‌های ارتباطی مختلف با کارشناسان تماس بگیرید و پروژه‌های‌تان را قیمت‌گذاری کنید، ابعاد کار را مشخص نمایید و با خیال راحت منتظر دریافت نتیجه‌ای عالی باشید

گفتگو را شروع کنید
سلام و درود بر شما فرهیخته گرامی از تماس شما با گروه پژوهشی آریا سپاسگذاریم.